پاورپوینت های علوم پایه

  کتاب های خلاصه منابع رشته ریاضی کاربردی همراه بامجموعه تست در هر فصل با پاسخنامه تست     Season 1:Function and Limit An equation of the form y=f(x) is said to define y explicitly as a function of x (the function being f), and an equation of the form x=g(y) is said to define x explicitly as a   توضیحات محصولfunction of y (the function being g). For example, y=5x 2sin x explicitly as a function of xand x=(7y3-2y)2/3 defines x explicitly as a function of y. An…

دانلود جزوه زبان تخصصی رشته ریاضی کاربردی

 

کتاب های خلاصه منابع رشته ریاضی کاربردی همراه بامجموعه تست در هر فصل با پاسخنامه تست

 

  Season 1:Function and Limit 
An equation of the form y=f(x) is said to define y explicitly as a function of x (the 
function being f), and an equation of the form x=g(y) is said to define x explicitly as a 

 

توضیحات محصولfunction of y (the function being g). For example, y=5x

2
sin x explicitly as a function of x
and x=(7y
3
-2y)2/3 defines x explicitly as a function of y. 
An equation the is not of the form y=f(x) but whose graph in the xy-plane passes the 
vertical line test is said to x, and an equation that is not of the form x=g(y) but whose 
graph in the xy-plane passes the horizontal line test is said to define x implicitly as a 
function of y.
In the preceding sections we treated limits informally, interpreting 
®ax
lim f(x)=L to mean

 

that the values of f(x) approaches L as x approaches a from either side (but remains  
different from a). However, the phrases 'f(x) approaches L' and 'x approaches a' are 

 

  intuitive ideas without precise mathematical definitions. This means that if we pick any

 

positive number, say e , and construct an open interval on they y-axis that extends e

 

Then is deducing these limits results from the fact that for each of them the numerator  
and denominator both approach zero as h ® 0. As a result, there are two conflicting  
influences on the ratio. The numerator approaching 0 drives the magnitude of the ratio  
toward zero, while the denominator approaching 0 drives the magnitude of the ratio  
toward + ¥ . The precise way in which these influences offset on another determines 

 

   whether the limit exists and what its value is

 

In a limit problem where the numerator and denominator both approach zero, it is  
sometimes possible to circumvent the difficulty by using algebraic manipulations to write  
the limit in a different from. However, if that is not possible, as here, other methods are  
required. One such method is to obtain the limit by 'squeezing' the function between  
simpler functions whose limits are known. For example, suppose that we are unable to  
show that  
®ax 
lim f(x)=L directly, but we are able to find two functions, g and h, that have  
same limit L as x®a and such that f is 'squeezing' between g and h by means of the  
inequalities g(x) £f(x) £h(x) it is evident geometrically that f(x) must also approach L as  
x®a because the graph of f lies between the graphs of g and h.  
This idea is formalized in the following theorem, which is called the Squeezing Theorem 
or sometimes the Pinching Theorem

 

تست های فصل اول 
1) If the domain of a real-valued, continuous function is connected, then the range is 
a. An interval of R it self b. An open set  
c. A compact set- d. A bounded set  
2) A function : ® RAf is said to ……….on A if there exists a constant M > 0 such  
that )( £ Mxf for all Î Ax . 
a. be closed b. be bounded  
c. have extremum d. have maximum  
3) A set Í RU is said to be open if for each ÎUx there is ….number a e such that  
-e + e ),( ÍUxx . 
a. A positive real b. a non-zero real  
c. complex d. a negative set  
4) Let e > 0 , then it is easy to see that <- e 

. Which of the following  
statements is true about f where  
2
a. f is continues at x = 2 b. lim )( 
does not exist.  
c. lim )( 
=4 d. lim )( 
 exist but it is not necessarily 4.  
5) "A function : Rf ®is continuous at a point 0 
x in R if given e > 0 , there is a  
d > 0such that for all x in R with <- d 0 
xx we have <- e 0 
xfxf )()( which of the  
following statements is true in general? 
a. e is a small number b. d is a small number  
c. d is a function, of 0 
x and e d. d is unique  
6) A function is a special case of a……… . 
a. derivative b. equality c. polynomial d. relation 

7) A function f is said to be even if it is defined on a set symmetric with respect to  
the ……and if it is possesses the property - = xfxf )()( . 
a. origin b. x-axis c. y-axis d. open  
8) For any real number x . The …..value of x , denoted by x . 
a. absorbency b. absorption c. abstraction d. absolute  
9) For a real function f, the …..of f is the set of all pairs yx ),( in R´ R such that  
= xfy )( and x is in the domain of the function. 
a. curve b. graph c. greatest d. divisor  
10. The graph = xgy )( is an odd function has the ….as a line symmetry. 
a. y-axis b. origin c. y=x d. x-axis  

پاسخ تست های فصل اول  

 

  1)a 2)b 3)a 4)c 5)c 6)d 7)c 8)d 9)b 10)d  

 

نوع فایل:Pdf

 

  سایز:4.84mb

 

 تعداد صفحه:94

 

قیمت45000ریال

قیمت فایل فقط 4,500 تومان

خرید


مراحل خرید:


1- پیش از خرید محصول توضیحات آن را به دقت مطالعه کنید زیرا محتوای فایل شامل تمام آن چیزی است که در توضیحات نوشته شده (نه کمتر و نه بیشتر)

2- پس از انتخاب فایل مورد نظر خود روی دکمه "دانلود" کلیک کنید
3- در مرحله بعد و در قسمت "تکمیل فرم خرید" مشخصات خواسته شده را به دقت وارد کنید و سپس روی دکمه "پرداخت و دانلود فایل" کلیک کنید.

(ایمیل را بدون www وارد کنید. نمونه صحیح ایمیل:  gsmyha@gmail.com)
3- در این مرحله به صفحه پرداخت وارد شده و با تمام کارت های عضو شتاب می توانید هزینه را واریز نمایید
4- پس از پرداخت موفق مجددا به سایت برگردانده می شوید و لینک دانلود برای شما نمایش داده می شود و علاوه بر آن یک نسخه از فایل به ایمیل شما هم ارسال می گردد تا با خیال راحت فایل خود را دانلود کنید.

(در صورتی که ایمیل فایل ناب به صندوق ورودی شما نرسیده ، باید پوشه اسپم را در ایمیل خود باز کنید و آنرا به صندوق ورودی انتقال دهید تا لینک دانلود فعال شود)


چند نکته مهم:

* پس از خرید فایل تا سه روز فرصت دارید تا فایل را بررسی کنید و در صورتی که فایل مطابق با توضیحات ارائه شده نبود از طریق بخش "تماس با ما" جزییات خرید را برای ما ارسال کنید تا پس از بررسی ، هزینه پرداختی شما را به حسابتان واریز کنیم.


* برای خرید محصولاتی که کمتر از 5000 تومان قیمت دارند نمی توانید از کارت بانک ملی استفاده کنید چون بانک ملی این اجازه را به دارندگان کارت بانک ملی نداده و به همین دلیل پیشنهاد می شود که برای خریدهای کمتر از 5000 تومان از کارت سایر بانکها استفاده نمایید.


* اگر صفحه لینک دانلود ظاهر نشود علت آن گزارش تخلف فایل و غیر فعال شدن فایل از طرف سایت می باشد. در این شرایط از طریق بخش "تماس با ما" جزییات خرید را برای ما ارسال کنید تا پس از بررسی ، هزینه پرداختی شما را به حسابتان واریز کنیم.

1  در هنگام خرید فایل به هیچ وجه از وی پی ان استفاده نکنید زیرا به احتمال زیاد خرید شما موفق نخواهد بود.


* در هنگام خرید از مرورگرهای فایرفاکس و کروم استفاده کنید و به هیچ وجه از مرورگر اینترنت اکسپلورر استفاده نکنید چون با توجه به آپدیت نشدن این مرورگر در چند سال اخیر ، در فرایند خرید و دانلود فایل اختلال بوجود خواهد آمد.

2 دانلود مرورگر گوگل کروم (نسخه 32 بیتی)

2 دانلود مرورگر گوگل کروم (نسخه 64 بیتی)

3 دانلود مرورگر فایرفاکس (نسخه 32 بیتی)

3 دانلود مرورگر فایرفاکس (نسخه 64 بیتی)


* برای حفظ کیفیت و همچنین دانلود آسانتر ، تمامی فایل ها فشرده شده و با فرمت rar یا zip آپلود شده اند. برای باز کردن فایل باید حتما نرم افزار win rar بر روی سیستم شما نصب شده باشد.

4 دانلود نرم افزار win rar (نسخه 32 بیتی)

4 دانلود نرم افزار win rar (نسخه 64 بیتی)


* در صورتی که از گوگل بصورت مستقیم به بخش دانلود وارد شده اید ، می توانید روی نام فایل کلیک کنید تا توضیحات فایل برای شما نمایش داده شود.

* برای سهولت دانلود فایل ها توسط شما عزیزان پیشنهاد می کنیم که از نرم افزار اینترنت دانلود منیجر استفاده کنید.

5 دانلود نرم افزار اینترنت دانلود منیجر

با آرزوی خریدی مطمئن برای شما

پاورپوینت های مرتبط
ارسال نظر برای این مطلب

نام
ایمیل (منتشر نمی‌شود)
وبسایت
:) :( ;) :D ;)) :X :? :P :* =(( :O @};- :B :S
کد امنیتی
رفرش
کد امنیتی
نظر خصوصی
مشخصات شما ذخیره شود ؟ [حذف مشخصات] [شکلک ها]
تبلیغات
محل تبلیغات شما
آرشیو
آمار سایت
  • کل پاورپوینت ها: 1988
  • کل نظرات : 1