هنر و انقلاب
آفرینش آثار هنری پرولتری
بارها در این برنامه از ضروت آفرینش آثار هنری صحبت كرده ایم. و بارها نیز این سئوال روبرو شده ایم كه هنر پرولتری یعنی چه؟ پاسخ به این سئوال نمی تواند مجرد از تعریف مقوله باشد. آثار هنری چیزی جزء اشكال ایدئولوژیك نیستند.
یعنی ظروفی هستند مه در آن دیدگاه و نگرش كلی به جامعه و جهان منعكس میشود. ممكن است موضوع برخی آثار هنری، مسائل تماماً سیاسی یا تاریخی باشد، اما در آن حالت نیز آنچه وزنه اصلی آن آثار را تشكیل میدهد و بصورت جنبه ای پایدار بر ذهن مخاطبانش موثر می افتد، خطوط جهانبینی و دیدگاه كلی نهفته در اثر است. یعنی حتی در آثاری نظیر پوستر سیاسی، سرود یا فیلم تبلیغی، بازهم آنچه نهایتاً تقویت و تحكیم میشود، دیدگاهی است كه از قبل در ذهن افراد ریشه و سابقه داشته و با سیاست موجود در این آثار سیاسی همجهت و منطبق است. این فقط مربوط به هنر پرولتری یا آثار هنری انقلابی نیست، بلكه مجموعه آثار هنری را در بر میگیرد.
اشاعه ماتریالیسم یكی دیگر از وجوه مشخصه هنر پرولتری است. منظورمان این نیست كه هر اثری كه مضمونی ضد مذهبی ـ ضد خرافی داشته باشد، نمایشگر دیدگاهی پرولتری است. خیر! اما هنر پرولتری حتما باید ماتریالیستی باشد؛ حتما باید از ماوراءالطبیعه، باورهای مبتنی بر روح مطلق، عشق مطلق، سرشتمطلق انسانی، و امثالهم بدور باشد.
هنر و انقلاب
« هركس سلسله مراتب را نپذیرد خواهد مرد . مگر نه اینكه بهترین هنرهای ما همیشه از آن مردگان است »
ارزش گذاری اثر هنری تنها در جامعه سوسیالیستی امكان پذیر است . سئوال این است كه ارزشگذاری اثر هنری بر چه مبنایی صورت می گیرد ؟ نظام توزیع كالا هر قدر عقب مانده تر باشد ، ارزش كالا نیز با مقدار هزینه و انرژی تولید شده و ارزش واقعی آن نامتناسب تر است . در مورد اقر هنری نیز وضع به همین منوال است . در نظام سرمایه داری ، ارزش كالا را روابط نا متعادل عرضه و تقاظا تعیین می كنند . نظام سرمایه داری باید اثر هنری را نیز مانند هر كالای دیگری عرضه ، معرفی و ارزشگذاری نماید ، اما مشكل آنجاست كه اثر هنری را نیم توان بر مبنای مقدار مبادلات بازار آزاد ارزشگذاری نمود . در واقع حجم تولید یا مقدار ارزش افزوده نقشی در ارزشگذاری اثر هنری ندارد .
نوع فایل:word
سایز:12.3 KB
تعداد صفحه:11
قیمت فایل فقط 5,200 تومان