هنر در اندیشه امام خمینى (ره)
خون صدها هنرمند فرزانه در جبهه هاى عشق و شهادت و شرف و عزت، سرمایه زوالناپذیر هنرى است كه به تناسب عظمت و زیبایى انقلاب اسلامى، همیشه مشام جان زیباپسند طالبان جمال حق را معطر مىكند.
تنها هنرى مورد قبول قرآن است كه صیقل دهنده اسلام ناب محمدىصلى الله علیه وآله، اسلام ائمه هدىعلیهم السلام، اسلام فقراى دردمند، اسلام پابرهنگان، اسلام تازیانه خوردگان تاریخ تلخ و شرم آور محرومیتها باشد.
هنرى زیبا و پاك است كه كوبنده سرمایهدارى مدرن و كمونیسم خونآشام و نابود كننده اسلام رفاه و تجمل، اسلام التقاط، اسلام سازش و فرومایگى، اسلام مرفهین بى درد و در یك كلمه اسلام امریكائى باشد. هنر در مدرسه عشق، نشان دهنده نقاط كور و مبهم معضلات اجتماعى، اقتصادى، سیاسى و نظامى است. هنر در عرفان اسلامى، ترسیم روشن عدالت، شرافت، انصاف و تجسم تلخكامى گرسنگان مغضوب و قدرت و پول است. هنر در جایگاه واقعى خود تصویر زالوصفتانى است كه از مكیدن خون فرهنگ اصیل اسلامى، فرهنگ عدالت و صفا لذت مىبرند. تنها به هنرى باید پرداخت كه راه ستیز با جهانخواران شرق و غرب و در راس آنها امریكا و شوروى را بیاموزد.
در حقیقت هنر نقش بسیار مهمى در پرورش ایمان و باورهاى قلبى افراد دارد و از طریق آن مىتوان ارزشهاى مقدس و الهى را در متن جامعه و جهان جریان داد. بنابراین در نظام جمهورى اسلامى كه از آن «به معجزه قرن» یاد مىنمایند، بسیار نیكو و بجاست كه در برخورد با هنر، چهره او را از آلودگىهاى مادى كه براساس هوى و هوس مادیت غبارگرفته، زدود و آن را به عنوان یكى از ابزارهاى اساسى در پرورش و اقتدار حكومت اسلامى قرار داد; زیرا هنر از عمده عوامل قوى در تغییر فرهنگ ارتكاذات و تعلقات عمومى مردم است و نقشى بس مهم در حفظ تعادل روحى و روانى جامعه بر عهده دارد.
براى وارد شدن در این كه هنر داراى جهتگیرى خاصى مىباشد، ضرورى است كه به فلسفه هنر توجه گردد. هنر در حقیقت مبتنى بر جهانبینى و فرهنگ مىباشد; زیرا زبان هنر در هر مكتبى مبتنى بر فرهنگ آن مكتب است كه فرهنگ هم مبتنى بر جهانبینى و نوع تلقى از جهان و انسانشناسى صاحبان آن مكتب مىباشد.
بنابراین در مكتبهاى مادى و غیرالهى، مسلما هنر هم به همان مبناى اولیه آنان تعریف و معرفى مىشود و دیگر بینالمللى نامیدن زبان هنر معنا پیدا نمىكند، و باید براى مكتب الهى اسلام، زبان هنر خاص خودش را تهیه نمود، زیرا با زبان هنر غربى نمىتوان مفاهیم و ارزشهاى اسلامى را ارائه داد.
تعریف هنر
امام امت قدس سره در كلام خویش هنر را این گونه تعریف مىنمایند كه: «هنر در مدرسه عشق، نشان دهنده نقاط كور و مبهم معضلات اجتماعى، اقتصادى، سیاسى و نظامى است.»
ایشان در حقیقت هنر را به عنوان ابزارى جهت رفع مشكلات جامعه معرفى مىنمایند كه هنر، احساس و گرایشى است كه در تمام مراتب زندگى و فردى و اجتماعى بشر حضور دارد.
فلسفه هنر
شك نداریم كه فلسفه هنر، چیزى غیر از فلسفه هستىشناسى نمىباشد، همانگونه كه هنر از روانشناسى جدا نمىباشد; زیرا هنرمند طبیبى مىباشد كه بوسیله ابزارشناسى، كیفیتبروز اختیار انسان را جهت مىدهد.
جایگاه هنر
براساس تعاریفى كه از مقوله هنر ارائه گردید، جایگاه هنر هم مشخص مىشود. بنابراین جایگاه هنر در جامعه و اجتماع، دعوت عمومى وایجاد انگیزه و پرورش روانى خاص و هدایت تمایلات و عواطف جمعى در جهتى معین مىباشد
توسعه فرهنگى از دیدگاه امام خمینى
ضرورت طرح اندیشه هاى امام خمینى (ره) درباره توسعه و فرهنگ
در سالهاى اخیر دانشمندان و صاحبنظران مسائل اجتماعى و فرهنگى، توسعه را ضرورتى اجتنابناپذیر براى كشورهاى جهان سوم دانستهاند و رسانه هاى جمعى، كتابها، مطبوعات و نشریات این كشورها، آئینه اندیشههاى توسعه گردیدهاند. انعكاس گسترده اندیشههاى توسعه، در رسانه هاى جمعى و مطبوعات، ضمن آنكه نشان دهنده اهمیت طرح موضوع توسعه است، همگانى كردن این اندیشهها و اشاعه آن را نیز ضرورى مىسازد
نوع فایل:word
سایز:23.9 KB
تعداد صفحه:29
قیمت فایل فقط 5,900 تومان