هنر چیست
خلاصه:هنر واژهای اوستائی،صورتهای ذهنی و عینی هنر، بررسی درباره سرچشمههای هنر،زیبائی و هنر، هنروحقیقت.
هنر یك واژه كهن اوستائی است و در زبان فارسی از پیشوند «هو» بمعنی خوب و واژه «نر» بمعنی مردانگی و توانایی پیوند یافته و «هونر» بمعنی «خوب توانی» بكار رفته است. بیش از هزار سال است كه پیشینه واژه هنر باین معنی در زبان و شعر فارسی دیده میشود فردوسی گفته:
چو پرسند پرسندگان ازهنر
نباید كه پاسخ دهی از گهر
هنر نزد ایرانیانست و بس
ندارند شیر ژیان را بكس
در زبان یونانی واژه برای هنر نیست و در زبانهای فرنگی واژة «آرت» كه امروز بكار میبرند بمعنی صنعت است و در معنی هنر تازه بكار رفته است و برای معنی هنر رسا نیست. در زبان عرب نیز واژه برای هنر نیست و برای هنر واژه «الفن» را كه از فارسی گرفته اند بكار میبرند و بدان «الفنون الجمیله» گویند و به هنرمند «فنان». صنایع ظریفه و مستظرفه نیز از ساختههای فارسی زبانان است و این معنیها نیز برای هنر رسا نیست. در زبانهای اروپائی منظور از «آر» یا «آرت» بیشتر هنر نقاشی بوده است و بعد آنرا به پیكرسازی و شعر و موسیقی و رشتههای دیگر گفته اند خلاصه آنكه هنر را دارای هفت رشته دانسته اند: نقاشی،موسیقی،رقص،نمایش،پیكرتراش وساختمان،شعر وخطابه.
بهمین جهت برای هنر هفت فرشته قائل شده اند. گرچه در میان رشتههای هنری برخی موسیقی و رقص و شعر را فسادانگیز دانسته اند ولی صوفیان رقص و سماع را تجویز كرده و ستوده اند. هنر دوستی و حس زیبائی پرستی از آغاز با آدمی همراه بوده است شواهد بسیار هست كه هنرمند از همه چیز رابطههای زیبا استخراج میكند. وقتی یك جنگل را یك دانشمند گیاه شناس میبیند بیشتر توجه او به نوع گیاهان و درختان آنست اما هنگامیكه یك هنرمند یا شاعر یا نقاش آن جنگل را میبیند دید دیگری دارد هنرمند زیبائیهای آنرا پیدا میكند و بتوصیف آن میپردازد. بسیاری از زیبائیها در جهان هست كه بحال خود معرفت ندارند این آدمی و هنرمند است
هنر چیست؟
فروید اتریشی هنر را زاده عقدههای جنسی وفعالیتی در قلمرو جنسی میداند وشیللر واسپنسر هنر را از زمره بازی بشمار آورده اند و عقیده دارند هنر غریزه بازیگری آدمی را ارضاء میكند و انگیزه هنر آفرینی میشود.
مادام دوستال نویسنده فرانسوی عقیده دارد هنر آفرینی زادة تأثیر آب وهوا و محیط است.
هیپولیت تن نیز عقیده دارد آثار هنری زاده عاملها و خصوصیتهای نژادی و محیط طبیعی انسانی و نمودهای تاریخی است.
زیبائی و هنر
چنین بنظر میرسد كه برترین هدف هنر زیبایی است و زیبائی ظاهر نماینده خوبی درونی. آدمی چنان میپندارد كه اگر بدنبال این زیبائیها برود به خوبیها خواهد رسید شكی نیست كه زیبائی مرحله ایست از خوبی و میتوان گفت كمال هر چیز در زیبائی آن نیز هست اما از نظر دیگر میتوان گفت زیبائی بر دو گونه است: یكی آنكه با خوبی همراه است و آن كمال زیبایی و هنر است و دیگری آنكه با خوبی همراه نباشد. ارنست رنان منتقد فرانسوی میگوید:
هنر و حقیقت
برخی گمان دارند هدف هنر حقیقت جوئی است این عقیده درست نیست زیرا بطور نمونه شعر هنر است و هدف هنر زیبائی است و كمال شعر نیز در زیبائی آن است «زیبائی لفظ و معنی و وزن». در نقاشی نیز هدف تنها نشان دادن طبیعت و واقعیت نیست آنجا نیز هدف هنر و زیبائی است.
نوع فایل:word
سایز:10.5 KB
تعداد صفحه:10
قیمت فایل فقط 5,000 تومان