صنعت شیشه در ایران
مقدمه
ایران با در اختیار داشتن بیشترین منابع و مواد اولیه مورد نیاز صنعت شیشه كم ترین سهم را در تجارت جهانی این صنعت پرسود دارا است و هیچگاه در برنامه ریزی ها و نگرش های كلان اقتصاد ایران این صنعت كه اتفاقا در ایران سابقه ای بسیار طولانی دارد در اواویت نبوده است و طی سال های اخیر صنایع داخلی به هیچ وجه متناسب با تحولات جهانی این صنعت پیش نرفته اند .
شیشه و بلور ایران جزو آن دسته از كالاهایی است كه به یمن وجود تجارت آزاد غیررسمی ، واردات آن از كشورهای مختلف شرق و غرب به وفور و به آسانی صورت می گیرد و بازار داخلی از شیشه و بلور ژاپنی ، چینی ، فرانسوی ، اتریشی و ...... اشباع شده است و از بازار بسیار مناسبی برخوردار است .
تاریخچه پیدایش شیشه
پلینی 1 مورخ بزرگ رومی كشف شیشه را به گروهی از دریانوردان فنیقی نسبت می دهد . به نظر این مورخ این دریانوردان در ساحل برای تهیه و پخت غذا مجبور به روشن كردن آتش بودند ، ولی قطعات سنگی كه ظروف آشپزی خود را بر روی آن بگذارند یافت نمی كردند ، بدین دلیل قطعاتی از قلیا یا كربنات سدیم طبیعی آبدار را كه برای مومیایی كردن اجساد حمل می كردند از میان بار كشتی ها خارج می ساختند و از آن برای ساختن پایه هایی برای قرارگیری ظروفشان استفاده می كردند .
مصارف شیشه
پس از كشف شیشه ، شیشه ها در فرم های گوناگون خود به خدمت بشر درآمدند . امروزه شیشه یكی از پرمصرف ترینمواد برای ساخت مصنوعات بشر است ، بویژه در كارهای ظریفه و اصولا كارهایی كه با ذوق و سلیقه بشر سروكار دارد .
توسعه صنعت شیشه ایران
هم اكنون طرحهای گسترش مختلفی در زمینه صنعت شیشه ایران در حال پیشرفت هستند . در حقیقت این پروژه های گسترش ، ساختار و زیربنای صنعت شیشه ایران در آینده را متحول خواهد كرد . آنچه در آینده برداشت می كنیم در واقع همان چیزی است كه امروز می كاریم و به همین دلیل باید ببینیم كه آیا تمام پروژه های گسترشی كه هم اكنون در حال اجرا هستند با نیازهای جامعه ارتباطی دارند یا خیر .
نوع فایل:word
سایز:9.49 KB
تعداد صفحه:9
قیمت فایل فقط 5,000 تومان