مگس میوه شرقی
اهمیت اقتصادی:
این مگس از آفات مهم بسیاری از انواع میوه می باشد كه بندرت روی كدوئیان نیز مشاهده می شود. Waterhouse در سال 1993 این آفت را یكی از پنج گونه آفت مهم كشاورزی درآسیای جنوب شرقی دانسته است.
اطلاعاتی در مورد اهمیت این گونه در تمام آسیا حتی مناطقی كه آفت هنوز گزارش نشده است وجود دارد. بر همین اساس از میان این كمپلكس گونه های carambolae و B. papayae كه دارای انتشار وسیع تر هستند ، خسارتزا نیز می باشند. I.M.White گزارش نمود كه این دو گونه و B. occipitalis، B.philippinensis و B.kandiensis همانند B.dorsalis خسارتزا هستند درحالی كه B.caryeae ممكن است خسارتزا باشد و گونه B.pyrifoliae تنها در مناطق محدودی آفت محسوب می شود.
اهمیت قرنطینه ای:
این مگس علاوه بر حضور در لیست آفات و بیماریهای قرنطینه خارجی ایران در لیست آفات و بیماریهای قرنطینه خارجی EPPO به عنوان یك مگس میوه غیر اروپایی وجود دارد.و همچنین در لیست های APPPC، COSAVE، CPPC، IAPSC، JUNAC و OIRSA به عنوان آفت قرنطینه ای محسوب می شود. این آفت بومی آسیا بوده و مانند سایر مگسهای میوه قادر به استقرار در كلیه مناطق گرمسیری می باشد. حضور مگس تنها در هاوایی و نه در محدوده كشور امریكا این آفت را از نظر سیمای بین المللی به عنوان آفت قرنطینه ای مهم جلوه داده است. با توجه به انتشار آفت در شمال هند ودر قسمتهای مركزی چین، B.dorsalis از سایر گونه های دیگر كمپلكس كمتر در مناطق حاره دیده شده است. خطر مستقیم استقرار این آفت در مناطق سرد بسیار كم است. خطر اصلی و مهمتر آفت برای كشورهای اروپایی در صورت وجود این مگس بخاطر وضع قوانین سختگیرانه قرنطینه ای در مورد صادرات میوه است .
قیمت فایل فقط 5,000 تومان