ورزش از چه زمان در میان مردم رواج یافت؟
از آغاز تشكیل اجتماعات بشری ورزش نیز وجود داشته است. انسانهای غارنشین برای محافظت از خانواده و یا خانه های مسكونیشان مجبور بودند كه با حیوانات وحشی و یا انسانهای دیگر بجنگند. همین امر سبب شد كه اعضای یك خانواده عارنشین، در هنگام فراغت با یكدیگر به تمرین و ورزش بپردازند تا در صورت حمله حیوان و یا انسان متجاوزی آمادگی لازم را داشته باشند.
با پیشرفت تمدن بشری و تشكیل اجتماعاتی در شهر كوچك، ارتشهایی برای دفاع از شهرها پدید آمدند. در این زمان تمرینهای وزرشهای رزمی شكل منسجم منظم به خود گرفت و اهالی هر شهر و مخصوصا” جوانان، وظیفه داشتند كه در تمرینهای ورزشی شركت كنند. در آثار باقیمانده از تمدنهای باستانی سومر و بابل، نشانه هایی از ورزشهای گوناگون وجود دارد. در مصر باستان هم انواع مختلف ورزش وجود داشته است. تصاویری كه بر روی دیوارهای مقبره های فرعونهای مصر باقیمانده، نشان میدهند كه از 3400 سال قبل از میلاد، مردم مصر به بازیهای مختلف ورزشی علاقه مند بودهاند.
معمولا” اقوام مختلف و مردم هر تمدنی ورزشهای خاص خود را داشتند. در تمدن جزیره كرت، نمایش شگفت انگیز رقص بر روی شاخهای گاو جمعیت زیادی را به خود جلب میكرد. ورزشهای رزمی با اوج گرفتن سه تمدن بزرگ ایران، یونان و روم نظم تازهای یافت.
ورزش در ایران باستان چگونه بود؟
ایرانیان از قدیم الایام به پرورش بدن اهمیت میدادند و ورزش را امری ضروری میدانستند. در دو كتاب مذهبی ایرانیان باستان، یعنی كتاب اوسـتا ومینو خرد پهلوی درباره نیرومندی جسم انسانی بحث شده وازمردم خـواسـته شده كه تربیت جسم را با پرورش روح هماهنگ سازند و قوت بدن را وسیله خدمت به دیگران نمایند. قدیمیترین تربیت ملی و اجتماعی ایرانیان را میتوان تربیت رادمردی یا پهلوانی و قهرمانی دانست.
در ایران باستان مهمترین بخش تربیت نوجوانان ورزشهای رزمی بود. نوجوانان بتدریج با اسبدوانی، ارابه رانی، چوگان بازی، دو و زورآزمایی آشنا میشدند. گزنفون ( 427 تا 354 قبل از میلاد ) سردار و مورخ یونانی ضمن تاكید بر این نكته كه ایرانیان برای این ورزشها اهمیت خاصی قائل میشدند، از « سحرخیزی» نوجوانان ورزشكار ایرانی سخن میگوید. استرابون ( 63 قبل از میلاد تا 20 بعد از میلاد) مورخ یونانی تصریح میكند كه در میدانهای ورزش، جوانان را پیش از برآمدن آفتاب با صدای شیپور حاضرباش از خواب بیدار میكردند. سپس جوانان به گروههای پنجاه نفری تقسیم و برای انجام برنامههای پرورشی آماده میشدند.
مسابقات المپیك چگونه دوباره آغاز شد؟
نزدیك به 120 سا ل پیش، باستان شناسها خرابه های المپیا را از زیر خاك بیرون آوردند. آنها سعی كردند كه دوباره آنها را بسازند. بعدها یك مرد فرانسوی به نام پیردو كوبرتن به این فكر افتاد كه با نوشتن مقالاتی مردم كشورها را به برقراری مجدد مسابقات المپیك تشویق كند، ولی شروع به نوشتن مقالات پرشوری كرد. مقالههای او توجه افراد بسیاری را به این موضوع جلب كرد. كوبرتن از مردم میخواست كه بازیهای المپیك را دوباره احیا كنند و دربارة ارزش این بازیها نوشت: « وقتی ما میتوانیم دنیای بهتری داشته باشیم كه جوانان بهتری تربیت كنیم. با این بازیها میتوانیم جوانان بهتری پرورش بدهیم. شركت در این بازیها بهتر از برنده شدن است. در زندگی مهم آن است كه خوب مبارزه كنیم. برنده شدن مهم نیست. »
سرانجام نوشتههای كوبرتن به نتیجه رسید. نمایندگان چندین كشور دور هم جمع شدند. آنها برای آغاز بازیها نقشههایی كشیدند. قرار شد كه ورزشكاران سراسر جهان در این بازیها شركت كنند.
علامت بازیهای المپیك چیست و چه مفهومی دارد؟
علامت بازیهای المپیك پنج دایرة رنگی است. این دایرهها یكدیگر را قطع میكنند. هر دایره نشانة یك قارّه است. در زیر این دایرهها نوشتهاند: تندتر، بالاتر، تواناتر. پنج رنگ دایره عبارتاند از: سیاه، آبی، زرد، سبز و قرمز. علت انتخاب این رنگها آن است كه به پرچم هر كشور كه نگاه كنید یكی از رنگها را در آن میبینید. پرچم المپیك سفید است و در وسط آن این پنج دایره را كشیدهاند.
نوع فایل: word
سایز:15.7 KB
تعداد صفحه:16
قیمت فایل فقط 5,200 تومان