loading...
پاورپوینت های علوم پایه
سید محمد میرعالی بازدید : 69 دوشنبه 06 شهریور 1396 نظرات (0)

بررسی صنعت جنگل داری


صنعت جنگلداری

 

مساحت جنگلی تبت بیش از 6 میلیون و 300 هزار هكتار است و 5 درصد مساحت كل زمین منطقه را تشكیل می دهد. این رقم تا اندازه زیادی پایین تر از میانگین سراسر كشور است.

 

 میزان ذخیره چوب این منطقه به بیش از  میلیارد و 400 میلیون متر مكعب می رسد در مقام دوم سراسر كشور قرار دارد و مهمترین پایگاه ذخیره چوب چین است. منابع جنگلی این منطقه در حوضه پایین تر رودخانه “یان لو زان بو” متمركز است.

 

منطقه خودمختار تبت به بهبود محیط زیست فوق العاده اهمیت می دهد و تا كنون 18 منطقه حفاظت از طبیعی در سطح كشوری و استانی ایجاد كرده است كه مساحت آن 33 میز 9 درصد مساحت كل این منطقه را تشكیل می دهد و محیط زیست و محیط زندگی تبت را تحت حفاظت نسبتاً مطلوب قرار گرفته استو اكنون محیط زیست تبت در مراحل اولیه شكل گیری قرار دارد و حفاظت از محیط زیست آن بهتر از مناطق دیگر صورت می گیرد.

 

تشكیل دایره جنگل – اداره جنگلبانی

 

باین ترتیب لازم شد كه برای رسیدگی به گزارشهای واصله از جنگلهای گیلان و آستارا و صدور دستورات لازم، سازمان كوچكی نیز در مركز تشكیل شود. لذا در سال 1317 در اداره امور كشاورزی، دائره ای بنام دائره جنگل تاسیس و تصدی آن در سال 1318 به آقای مهندس كریمی ساعی واگذار گردید.در اثر اقدامات مجدانه مرحوم ساعی توجه اداره كل كشاورزی بیش از پیش به موضوع چنگلها معطوف و مقرر گردیده اداره جداگانه ای بنام “اداره جنگلبانی” به ریاست خود ایشان تشكیل گردید. پس از تشكیل اداره جنگلبانی، آقای مهندس ساعی گزارش جامعی در باب لزوم تشكیل سازمان در محل كوچكی آزمایش شود تا در صورت حصول نتیجه مساعد در سراسر شمال تعمیم داده شود. برای این منظور ناحیه “كجور” از شمال به دریای خزر، از جنوب به ارتفاعات البرز، از مغرب به دره چالوس و از شرق به رودخانه گلندرود و علمده محدود است) انتخاب و متعاقباً در اواخر 1319 اقدام به تاسیس چهار خزانه جنگلی در دشت نظیر چالوس 0 علمده و ولی آباد گردید. ولی به مناسبت وقایع بین المللی و بدلیل مشكلات نظامی و سیاسی روز با ادامه این عملیات نظر مساعدی نشان داده نشد و و در نتیجه تكمیل آن میسر نگردید تا اینكه در اثر حوادث شهریور سال 1320 موضوع كلا به بوته فراموشی سپرده شد.

 

تشكیل اداره كل جنگلها

 

در نیمه دوم سال 1320 اداره كل كشاورزی به وزارت كشاورزی و در سال 1321 اداره جنگلبانی به اداره كل جنگلها تبدیل گردید و در هر یك از مناطق شمال (گیلان – شهسوار – مازندران – گرگان) سازمان منطقه ای جنگلبانی كه تحت نظر رؤسای ادارات كشاورزی زیر نظر رئیس جنگلبانی انجام وظیفه می كردند.

 

تشكیلات منابع طبیعی در سال 1321

 

در این موقع تصویبنامه ای برای تسویه چوبهایی كه در وقایع شهریور ماه 1320 با پروانه و بدون پروانه (سواستفاده از وقایع 1320) قطع شده بود به تصویب رسید. بر اساس این تصویبنامه چوبهای غیر مجاز به سود دولت شد و پس از آن قطع چوب طبق قانونی است كه لایحه آن از طرف وزارت كشاورزی تهیه و با تصویب مجلس شورای ملی پیشنهاد خواهد شد.

 

در سال 1321 نخستین قانون راجع به جنگلها مشتمل بر 18 ماده و 7 تبصره به تصویب رسید و آئین نامه آن در اوایل سال 1322 از تصویب هیئت وزیران گذشت.

 

در اواخر سال 1322 اداره كل جنگلها به منظور ترتیب و تجهیز كادر فنی طبق مصوبه هیئت دولت و اساس نامه شورایعالی فرهنگ دو دوره كلاس كمك مهندسی جنگل و یك دوره كلاس جنگلبانی تاسیس نمود و فارغ التحصیلان آنرا برای تقویت كادر مناطق جنگلبانی به شمال اعزام داشت.

 

ضمنا برای تشخیص درختان و چوبهایمجاز از غیر مجاز چكشهایی به شكل مثلث. مربع و دایره تعبیه گردید كه هنوز هم معمول است. تصدی اداره جنگلها تا اواسط سال 1324 با آقای مهندس كریم ساعی بود و از این تاریخ تا تاریخ 10/4/1326 با آقای مهندس غلامعلی بنان و در حدود دو ماه بعد از آن با آقای صنایی بود و سپس تا اواخر سال 1327 كه به موجب تصویبنامه شماره 20523 مورخ 24/12/1327 هیئت وزیران اداره كل جنگلها به بنگاه جنگلها تبدیل شد با آقای مهندس كاظم مشیر فاطمی بود.

 

پیدایش جنگل

 

تعریف جنگل و انواع آن

 

جنگل منطقه وسیعی پوشیده از درختان، درختچه ها و گونه های علفی است كه همراه با جانوران وحشی نوعی اشتراك حیاتی گیاهی و جانوری را تشكیل داده و تحت تاثیر عوامل اقلیمی و خاكی قادر است تعادل طبیعی خود را حفظ كند.

 

حداقل سطحی كه برای تشكیل جنگل از نظر علمی لازم بسته به نوع گونه درختی، شرایط محیطی و غیره تغییر می كند. این مساحت در شرایط معمولی حداقل 3/0 هكتار (3هزار متر مربع) است. واژه «جنگل»از زبان سنسكریت است و به اكثر زبانهای اروپایی نیز وارده شده است و معنای جنگل طبیعی و بكر را می دهد. جنگل بسته به نوع پیشدایش آن و خصوصیات ساختاری به جنگل بكر، جنگل طبیعی، جنگل مصنوعی یا جنگل دست كاهش طبقه بندی می شود. جنگل بكر یا جنگل دست نخورده، جنگلی است كه بدون دخالت انسان بوجود آمده است و تركیب گونه های درختی و درختچه ای و علفی آن طوری است كه وضعیت كاملاً طبیعی را نشان می دهد. چوب و سایر فرآورده های تولید شده در جنگل بكر در همان سیستم طبیعی تجزیه شده و به خود جنگل بر می گردد. بعبارت دیگر از جنگل بكر هیچ گونه موادی (زنده یا غیر زنده) به خارج از آن حمل نمی‌شود.

 

رویش چوبی جنگلهای بكر كه به حالت تعادل رسیده باشند عملاً صفر است، یعنی همان قدر كه چوب و سایر مواد آلی تولید می شود همان قدر هم تجزیه می شود و یا می پوسد. بعبارت دیگر چرخه رفت و بازگشت مواد در یك جنگل بكر چرخه ای بسته است.

 

در جنگل بكر بین تولید كنندگان (گیاهان)، مصرف كنندگان (جانوران) و تجزیه كنندگان (جانوران ریز) یك اشتراك حیاتی متقابل و پایدار برقرار است. جنگل های بكر از تنوع زیستی بالایی برخوردارند و دارای اطلاعات ژنتیكی ارزشمندی هستند كه تا به امروز بسیاری از این اطلاعات كشف نشده است. امروزه ارزش جنگلهای بكر بسیار زیاد است هر چند كه متاسفانه روند تخریب كمی و كیفی آنها در دنیا رو به افزایش است.

 

امروزه سعی بر این است كه جنگلهای بكر باقی مانده بر روی كره زمین را حفظ و از آنها

 

بعنوان ذخیره گاههای اطلاعات ژنتیكی و تنوع زیستی استفاده شود. امروزه تبدیل جنگلهای بكر به جنگلهای بكر به جنگلهای بكر به جنگلهای صنعتی قابل توجیه نیست و نگهداری آنها حتی از نظر اقتصادی نیز قابل توجیه است.

 

جنگل طبیعی، جنگلی است كه بدون دخالت انسان به وجود آمده است ولی انسان به طور مستقیم یا غیر مستقیم در آن دخالت (بهره برداری) كرده است.

 

جنگلهای بكر دست خورده هستند. تركیب درختان و سن آنها و تنوع گونه های گیاهی و جانوری در یك جنگل طبیعی با جنگل بكر متفاوت است و عموماً جنگل طبیعی از نظر زیست محیطی فقیرتر از جنگل بكر است. با وجود این جنگلهای طبیعی قادرند چشم اندازهای طبیعی هر منطقه را حفظ كرده و در اكثر موارد از جنگلهای مصنوعی یا دست كاشت غنی تر و پایدار تر باشند.

 

 

فهرست

 

 

عنوان                                                                                                              صفحه

 

1- مقدمه (صنعت جنگلداری)................................................................................ 1

 

2- تشكیل دایره جنگل – اداره جنگلبانی................................................................ 1

 

3- تشكیل اداره كل جنگل ها................................................................................. 2

 

4- بنگاه جنگل ...................................................................................................... 4

 

الف- شمای تشكیلات منابع طبیعی كشور در سال 1327 تشكیلات مركزی (بنگاه جنگل‌ها) 5

 

ب- شمای تشكیلات منابع طبیعی كشور تشكیلات خارج از مركز بنگاه نگل ها در سال 1327       6

 

5- پیدایش جنگل................................................................................................... 7

 

الف- تعریف جنگل و انواع آن............................................................................... 7

 

6- پیدایش جنگل و طببقه بندی آن........................................................................ 10

 

7- پراكنش جنگل ها.............................................................................................. 13

 

8- جنگل................................................................................................................ 15

 

9- جنگل های باراتی كاج آمریكای شمالی............................................................ 15

 

10- باران اسیدی................................................................................................. 16

 

 11- جنگل های شمالی......................................................................................... 16

 

دست از نابودی جنگل های ایران بردارید جنگل بان............................................ 18

 

12- تخریب جنگل های شمال و دفن زباله ها در آن........................................... 18

 

13- از نابودی بیشتر جنگل های ایران دست بردارید......................................... 20

 


 


 



 

 


 



 

 

قیمت فایل فقط 3,000 تومان

خرید

مطالب مرتبط
ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آرشیو
    آمار سایت
  • کل مطالب : 1988
  • کل نظرات : 1
  • افراد آنلاین : 3
  • تعداد اعضا : 0
  • آی پی امروز : 13
  • آی پی دیروز : 51
  • بازدید امروز : 62
  • باردید دیروز : 117
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 697
  • بازدید ماه : 2,186
  • بازدید سال : 25,958
  • بازدید کلی : 455,748